Shiatsu therapie

Wat is shiatsu?
Shiatsu is een van oorsprong Japanse drukpuntmassage, die later door de Chinezen is overgenomen. Het woord shiatsu bestaat uit twee delen, shi betekent vinger en atsu betekent druk. Met vingers, duimen, handpalmen, ellebogen, onderarmen of voeten wordt druk uitgeoefend op de meridianen (energiebanen) van het lichaam.

Meridianen kunt u vergelijken met rivieren: zoals rivieren over en door de aarde lopen, zo lopen meridianen over ons lichaam en door onze organen. Door deze meridianen stroomt levensenergie (Qi genoemd) die bepalend is voor onze gezondheid. Als er te weinig of te veel Qi door een meridiaan stroomt, kunnen er problemen in een meridiaan/ orgaan ontstaan. Verstoring van Qi veroorzaakt eerst kleine klachten die kunnen uitgroeien tot ernstige lichamelijke en/ of geestelijke klachten.

Wat is shiatsutherapie?
Bij Shiatsutherapie worden een aantal behandelingen ingepland die toegespitst zijn op een bepaalde klacht en waarbij met instemming van de cliënt gebruik kan worden gemaakt met aanvullende therapieën. Zoals:
Moxa
Cupping
Plumblossum

Wanneer Shiatsutherapie?
U kunt voor shiatsutherapie kiezen voor de meest uitlopende klachten.
Hiervoor is geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Wel is het verstandig om u huisarts in te lichtten wanneer u overweegt om shiatsu therapie te volgen.

Klik hier naar de klachtenlijst te gaan.

Werkwijze:
De 1e behandeling duurt ruim 90 minuten.
Voorafgaande van de behandeling is er een eenmalig intakegesprek van ongeveer 30 minuten. Na het intakegesprek volgt direct de 1e behandeling van ongeveer 60 minuten. Na afloop van de 1e behandeling plannen we een 2e behandeling in de week die volgt.
Voorafgaande van de 2e behandeling hebben we kort een gesprek van hoe het is gegaan. Na de 2e behandeling bespreken we hoeveel behandelingen ik denk u nodig te hebben.
Mocht u tussentijds vragen hebben dan kunt u mij altijd even bellen of e-mailen.

De Shiatsutherapie wordt over de kleding heen gegeven op een Futon (dikke katoenen mat) op de grond. Met uitzondering van de aanvullende therapie.
Het is daarom raadzaam om gemakkelijke en loszittende kleding te dragen tijdens de behandeling.

Indien u niet instaat bent om op de Futon te liggen dan wordt de Shiatsutherapie op de massagebank gegeven.

Klik hier om een afspraak te maken